Kombi bakım nedir ?
Kombi; kat kaloriferleri, doğal gaz ve lpg yakan, Doğal gazdan lpgye ve lpg’den doğal gaza çok kolaylıkla dönüştürülebilen, konutun hem ısıtma , hem de kullanım sıcak suyu gereksinimini karşılayan aynı zamanda ilave bir şofbene ihtiyaç duyurmayan, bu nedenle kısaca KOMBI (Ingilizcede Comined = Birlesik) olarak tanımlanan 60 m2 ile 250 m² kullanım alanı olan tek katlı, dubleks,tripleks konutlarda, lokantalarda, dükkanlarda, çeşitli is yerlerinde rahatlıkla kullanılabilen hafif ve ufak boyutlu, kolaylıkla taşınabilen, duvara asılabilen, bu nedenle az yer kaplayan, Kullanışlı, sessiz, kolay monte edilebilen, Kullanıcıya bağımsız ısınma konforu sağlayabilen içinde ısıtma sistemi için gereken, pompa, genleşme tankı vb. diğer zorunlu sistem ve ekipmanları sağlayan, paket tip bir cihazdır..
KOMBİ ÇEŞİTLERİ NELERDİR ?
- Baca Tiplerine Göre Kombi Modelleri
- Yanma Tiplerine göre kombi modelleri
- Eşanjör Tiplerine göre kombi modelleri
- Elektrikli Tiplerine göre kombi modelleri
1 – Baca Tiplerine Göre Kombi Modelleri
-
Bacalı Kombi
Bacalı Kombinin içinde yanma için gereken havayı bulunduğu ortamdan alarak atık gazı da baca yolu ile atan ısıtma cihazıdır. Bina veya ev bacalarına bağlanır. Bulunduğu ortamdan hava alması ev veya işyerinizin sürekli havalandırılmasını gerektirmektedir, aynı zamanda fırtınalı havalar da bacanın geri atık zehirli gazı verme ihtimali bacalı kombi tercihini oldukça düşürmüştür. Günümüzde en az kullanılan modeldir.
-
Hermetik Kombi
Hermetik kombi içinde bulunan fan yardımı ile yanma için gereken temiz havayı dış ortamdan çeker ve yine fan yardımı ile atık gazın tahliyesini sağlar. Hermetik kombilerin bacaları bulunduğu ortamdan direk dışarı çıkar. Bina bacasına bağlanmaz. Hermetik kombi bacası iç ve dış baca olarak 2 borudan oluşur. İç baca kombi içinde yanan atık gazın tahliyesine, dış bacada yanma için gereken temiz havanın yanma odasına çekilmesi için kullanılır. Hermetik kombi ortamdaki temiz havayı kullanmadığından dolayı ortamı sürekli havalandırma ihtiyacı olmaz. Havada oluşacak fırtına gibi etkenlerden baca emniyet sistemi sayesinde etkilenmez. Bu nedenle günümüzde en çok kullanılan kombi modelidir.
2 – Yanma Tiplerine göre kombi modelleri
-
Konvansiyonel (klasik) model kombiler
Konvansiyonel kombi yanma ile oluşan atık gazı direk dışarı atan kombilerdir. Günümüzde en çok kullanılan klasik modellerdir.
-
Yoğuşmalı Kombiler
Yoğuşmalı kombi konvansiyonel kombiden farklı olarak yanma odasında yanma ile oluşan atık gazı direk atmayarak atık gazın sıcaklığından faydalanmak için farklı bir ünitede gezdirmektedir. Buradan aldığı ısı ile yakıt tasarrufu elde etmektedir.
Eşanjör Tiplerine Göre Kombi Modelleri
-
Tek Eşanjörlü Kombi
Tek eşanjörlü cihazlar ana eşanjörün brülörden aldığı ısı ile hem sıcak suyu hem de kalorifer peteklerinizi ısıtan kombilerdir. Bu kombilerde şebeke suyu direk ana eşanjör den geçerek ısınmaktadır.
-
Çift Eşanjörlü Kombi
Çift eşanjör kullanılan kombilerde sıcak su ve kalorifer sistemi ayrıdır. Tek eşanlörlü kombilerde şebeke suyunun ana eşanjörün içinden geçmesi ve her ısınmada suyun kireç bırakarak ana eşanjörü tıkayabilmektedir. Çift eşanjör kullanılan kombi bunu engelleyerek direk şebeke suyunun içinden geçmediğinden kireçlenme çok daha az olmaktadır. Çift eşanjör kullanılan kombilerde şebeke suyu ikinci (plaka) eşanjörden geçmesi ile kombi sistemi kullanıcıya istenen sıcaklığı daha verimli sağlamaktadır.
3 – Elektrikli Kombi Tipleri
Elektrikli kombiler içinde elektrikli ısıtıcılar kullanarak, baca gibi atık gaz sistemine gerek olmadan kullanılabilen kombilerdir. Atık gaz sistemi olmaması zehirlenme gibi risklerinin olmaması oldukça iyi yanlarıdır. Fakat yakıt sarfiyatı gazlı modellere göre daha fazla olması kullanımını oldukça düşük olmasını sağlamaktadır.
KOMBİ PARÇALARI VE GÖREVLERİ NELERDİR ?
- Akış şalteri üç yollu switch
- Ana eşanjör
- Basınç anahtarı
- Brulör
- Çakmak
- Elektronik kart
- Fan
- Gaz grubu
- Genleşme tankı
- İyonizasyon Elektrodu
- Limit Termostat
- Plaka Eşanjör
- Prosestat
- Sirkülasyon Pompası
- Üç yollu Vana
KOMBİ VE ARIZA KODLARI NELERDİR ?
- AİRFEL KOMBİ
- ALARKO KOMBİ
- ARİSTON KOMBİ
- BAYKAN KOMBİ
- BAYMAK KOMBİ
- BARETTA KOMBİ
- BOSCH KOMBİ
- BUDERUS KOMBİ
- DEMİRDÖKÜM KOMBİ
- E.C.A KOMBİ
- FALKE KOMBİ
- FERROLİ KOMBİ
- İMMERGAS KOMBİ
- LAMBERT KOMBİ
- MAKTEK KOMBİ
- PROTHERM KOMBİ
- SUSLER KOMBİ
- VAİLLANT KOMBİ
- VİESSMAN KOMBİ
Kombi Nerelerde kullanılır ?
- Evlerde
- Restaurantlarda
- Cafelerde
- Diğer küçük işletmelerde
Kombi Bakım Onarım Fiyatları Nedir ?
Kombi bakım onarım fiyatları ürünün marka, model ve özelliklerine göre değişmekte, vural tesisat tarafından uygun fiyata, kaliteli çözüm şeklinde sunulmaktadır…
Hizmetlerimizden faydalanmadan önce bilgi ve fiyat almak istiyorsanız ALO 7/24 KOMBİ hattımızı arayabilir veya, 7/24 WHATSAPP KOMBİ hattımıza mesaj atabilirsiniz..
Diğer Hizmet Çeşitlerimiz Nelerdir ?
- Arıza Tespit
- Yedek Parça
- Proje Gaz Açma
- Su Kaçağı Tespiti
- Petek Temizleme
- Kombi Bakım Onarım
- Gider Tıkanıklığı Açma
- 0 – 2.El Kombi Satış
VURAL TESİSAT KİMDİR ?
Vural Tesisat; Ahmet Vural tarafından; 2014 yılında kurulmuş olup istanbul ve Kocaeli bölgelerinde: Kombi Bakım Onarım, Arıza Tespit, Petek Temizleme, Proje Gaz Açma, Su Kaçağı Tespiti, Gider Tıkanıklığı Açma, 0 – 2.El Kombi Satış ve Yedek Parça hizmeti sunan , yaptığı işlerde bahane değil, çözüm üreten bir kombi servisidir.
1 Comment
Vural kombi vermiş olduğu hizmetten ötürü kendi adima çok teşekkür ederim.Verilen hizmetin arkasinda olup güven duyabileceğiniz,yapılan hizmette temiz ve hassas davranılan bir ekibe sahip.COVID-19 sürecindede yanımızda olduğunuz için tekrar teşekkür eder herkese tavsiye ederim.Başarılarınızın devamını diliyorum